Доналд Тръмп разреши на три щата да задействат Националната гвардия

0
Американският президент призова американците да спазват предписанията на властите в борбата с коронавируса
Американският президент призова американците да спазват предписанията на властите в борбата с коронавируса Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп разреши на три щата - Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон -  да задействат Националната гвардия в помощ на борбата с коронавируса.

Тръмп изтъкна, че местните власти не трябва да се безпокоят за средствата, тъй като заплащането на мисията на гвардейците ще бъде поето от федералното правителство. Президентът съобщи, че е одобрил исканията на щатите за изпращане на оборудване и медицински материали.

„В допълнение на големите количества медицински доставки, наредих на Федералната агенция по извънредните ситуации да създаде 4 големи медицински центъра с по хиляда легла за Ню Йорк, 8 такива центъра с 2 хиляди легла за Калифорния, 3 големи и 4 малки центъра с хиляда легла за щата Вашингтон. Доставките за Калифорния и Ню Йорк ще бъдат направени в следващите 48 часа.“

Доналд Тръмп призова американците да спазват предписанията на властите в борбата с коронавируса като социална дистанция, избягване на неналожителните пътувания  и миене на ръцете, предаде БНР. 

По думите му страната преминава през голямо национално изпитание, но ще победи в борбата с коронавируса. В изказването си Тръмп обеща  че американската  икономика ще достигне до небесата след като пандемията бъде ликвидирана. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари