Доктор Костадинова: Като не искаш да плащаш, ще търпиш!

2

Акушер-гинекологът д-р Румяна Костадинова заведе дело за обида и клевета срещу благоевградчанина Божидар Пиргов с граждански искове на обща стойност 20 000 лв.

Съдебният процес е вследствие на изказване на подсъдимия Пиргов през юли миналата година, той на няколко пъти злословил по адрес на лекарката. Приятелката му Петя Велчева постъпила в акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ - Благоевград в ранното утро на 15 юни миналата година. Следобед родила здраво и жизнено бебе.

Дни след това бащата Божидар Пиргов заявил, че д-р Костадинова зарязала родилката в кушетка с 20 шева и я тормозила, крещейки й: "Като не искаш да плащаш, ще търпиш", цитиран от Struma.com.

"Не съм сигурен дали на тази жена пред името й трябва да бъде поставяна докторска титла, защото това е призвание за хора, които изпълняват жизненоважни и хуманитарни функции. Д-р Костадинова направи израждане, което спокойно можеше да бъде записано и да бъде филмирано с успех на филм на ужасите", заяви тогава Пиргов. Именно тези му реплики са описани в жалбата на д-р Костадинова.

По време на съдебното заседание вчера беше разпитана акушерката, израждала в екип с медика бебето на Пиргов - Юлия Златкова. Ето какво заяви тя: "Петя постъпи в АГО сутринта, след което беше включена на запис, а по-късно по разпореждане на д-р Костадинова й беше влята и банка, за да тръгне по-добре раждането.

Родилката и плодът се наблюдаваха от екипа на смяна. Въпросната майка ни беше много благодарна за оказаните грижи и не чухме нито едно оплакване от нея. Останахме много учудени всички, когато прочетохме какво е заявил мъжът й Пиргов. Напълно отричам обвинението му, че родилката е била оставена да лежи на кошетка с 20 шева.

Първо - всички родилки оставяме да лежат по два часа на родилно легло, и второ - в никакъв случай не е имало 20 шева, а по-малко. Категорично отричам твърденията да са им искани пари по време на раждането и при изписването на бебето. Единственото, което д-р Костадинова направи, беше да изроди здраво и право момиченце. Когато тя прочете какво е говорил Пиргов по неин адрес, се разстрои много. Плака и до ден-днешен е чувствителна на тази тема", обясни Златкова.

Пред районния съдия Георги Янев беше разпитан и съпругът на д-р Костадинова - урологът д-р Узунов, който заяви:

"Съпругата ми преживя изключително зле казаното от Пиргов. Тя беше потресена, когато прочете изказването му, тъй като 5 дни родилката и приятелят й сипеха благодарности по неин адрес, а на седмия се обърнаха срещу нея и наговориха пълни лъжи. Жена ми е с няколко постоянни болести, една от които диабет. След това изявление на няколко пъти се наложи да ходим по спешност при личния й ендокринолог, за да й бъде оказана медицинска помощ.

Внесохме документи в ТЕЛК, откъдето й признаха 51% загуба на трудоспособност. На всичкото отгоре след този случай съпругата ми загуби 50% от пациентките си, наложи се на всяка една да обяснява, че това не е истина", заключи д-р Узунов.

По време на следващото съдебно заседание ще бъде представена съдебно-психиатрична експертиза на д-р Костадинова, изготвена от колежката й д-р Венета Марина. Тя ще има за задача да установи какво отражение е дало изявлението на Пиргов върху нейните психика и здраве, както и получени ли са усложнения в заболяванията на д-р Костадинова след изказването. Ще бъдат разпитани още трима свидетели, сред които две акушер-гинеколожки от Благоевград.

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари