Доказани до момента връзки около къщата в Барселона

5
Всички данни са публично достъпни в българския и испанския имотен и търговски регистър
Всички данни са публично достъпни в българския и испанския имотен и търговски регистър

Доказаните до момента свързаности около фамозната къща в Барселона изглеждат така.

Зад всяка връзка стои поне един документ. Всички данни са публично достъпни в българския и испанския имотен и търговски регистър. Регистрите в Испания не са безплатни, пише Биволъ.

Има два пътя на парите към семейството на Борислава Йовчева:

1) 2,9 милиона € за луксозна къща дадени от Александър Чаушев. Той е завършил в Москва и е изключително близък до шефа на Лукойл Валентин Златев. Златев пък е близък с Бойко Борисов и има с него дългогодишни бизнес връзки през Лукойл и Ипон. Така се обосновава "руската връзка", за която пишат каталунските медии.

2) 1,75 милиона € инвестирани във фирмата Ema BGS S.L., която стопанисва луксозния бутик на Ермано Шервиньо на пъпа на Барселона. От тях един милион е внесен от бащата на Борислава - водопроводчика Георги Йовчев, а 753 000 от офшорката Palms Enterprises Overseas, където се откриват банкянските приближени на Борисов - Йордан Христов и Иван Саздов. Саздов е активист на ГЕРБ още от създаването му , а също така и съдружник на "братовчеда Ради", който пое от Борисов охранителния бизнес на Ипон. Очевидно това не са хора, които Борисов за последно е виждал преди 15 години.

Повтаряме, че това са данни от документи налични в публични регистри. В материала на "Ел Периодико" са изнесени малко по-различни данни - общо 5 млн. € като апорта от 1 млн € на Георги

Йовчев е идентифициран като идващ също от офшорката. Изданието се позовава на полицейското разследване, имащо достъп и до банковата информация на семейството.

Много любопитна е червената зона, по която още работим. Търпение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари