Дойче шуле показва първото дистанционно обучение в САЩ през 30-те на 20 век

0
Клипът е направен във връзка с една година, откакто българските училища са в електронна среда
Клипът е направен във връзка с една година, откакто българските училища са в електронна среда Видео: YouTube

Интересен поглед към историята на дистанционното обучение представи преподавателят Албена Анчева-Попова от Дойче шуле-Русе. Старши учителят по музика разказва във видеоклип за първото радио училище, направено в Чикаго, САЩ, през 1937 г.

Заради тежка полиомиелитна епидемия, която удря Щатите, се налага началото на учебната година да бъде отложено. За да не губят учениците материал, се прави експеримент с радио училище чрез иновативна програма. Радиостанциите дават ефирно време, а вестниците отпечатват графици за уроците всяка сутрин. Клипът разказва със снимки и текст как е протичал учебният процес, каква е била реакцията на деца, родители и учители и какъв е резултатът за развитието на образованието, предава Русе Медиа. 

Клипът е направен във връзка с една година, откакто българските училища са в електронна среда. „Пандемията беше тази, която ни накара да направим голямата дигитална крачка. Оказа се, че можем да се справяме и в електронна среда, макар да отчитаме, че има и недостатъци. Но здравето е най-важно. Надявам се, че скоро ще се върнем отново в училище“, казва в обръщението си към ученици, учители и родители директорът на Дойче шуле Искра Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари