Договорите на 60 наематели на общински жилища в Русе са прекратени

6
Имало много млади хора, навършили пълнолетие, като са с високи доходи, но продължават да живеят с родителите си в общинския имот
Имало много млади хора, навършили пълнолетие, като са с високи доходи, но продължават да живеят с родителите си в общинския имот Снимка: БГНЕС

Договорите на над 60 наематели на общински жилища в Русе са прекратени за 10 месеца

Договорите на повече от 60 наематели на общински жилища в Русе са прекратени от началото на годината, тъй като не отговарят на условията. Това коментира заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Русе Златомира Стефанова.

Тя обясни, че някои наематели са млади хора, които са с добри професии, в други случаи в апартамента съжителстват повече от едно поколения, които са унаследили жилището. Има и много млади хора, навършили пълнолетие, като са с високи доходи, но продължават да живеят с родителите си в общинския имот.

Друга причина за прекратяване на договора за наем са злоупотреби - системно нарушаване на реда, неплащане на комунални сметки. Стефанова даде пример, че имало наемател, който не бил плащал сметката си за вода повече от 10 години.

Стефанова обясни, че в Русе има повече от 1800 общински жилища. По думите ѝ крайдунавският град е с един от най-големите фондове в страната, но въпреки това има недостиг.

Заместник-кметът представи и предложените от специализираната комисия промени в наредба н-р 6, свързани с настаняването в общински жилища. Предстои обществено обсъждане, след което проектът ще бъде внесен за гласуване на заседанието на Общинския съвет през идния месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари