До къде стигна подготовката за строежа на магистралата Русе - Велико Търново

2
Това обясни в парламента министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов
Това обясни в парламента министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов Снимка: БГНЕС

Изграждането на магистралния път Русе - Велико Търново е важен инфраструктурен проект, а подготовката по работата по него продължава.

Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, предава БТА.

Той напомни, че магистралата ще е дълга 132,8 километра, като изграждането ѝ е разделено на три участъка.

Към момента проектът на Подробен устройствен план - парцеларен план, за участъците Русе - Бяла и обход на Бяла, се намира в МРРБ за разглеждане и приемане от Националния експертен съвет по устройството на територията и регионалната политика. След одобрението му ще стартира отчуждителна процедура, като такива процедури обикновено отнемат около една година, каза министърът.

Работата на оценителната комисия продължава по обществената поръчка за определяне на изпълнители за изработване на техническия проект и строителството по две обособени позиции за участъка Русе - Бяла и за обхода на Бяла. Сега се прави оценка на получените оферти, след края на работата на комисията ще се притъпи към подписването на договорите за изпълнение на инженериг. Ако решенията за определяне на изпълнител за съответната обособена позиция не бъдат обжалвани, се планира сключване на договорите през май 2022 г. и съответно приключване на строителството през 2028 г. за участъка Русе - Бяла и април 2027 г. за обхода на Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    88
    Докъде, накъде, нагоре, надолу, напред, назад, откога, докога, затова, оттук, дотук и т,н.
  • 16
    1
    Иван - русенец
    Сега четейки статията по-горе си спомнете колко и как ни лъгаха ВМРО и ГЕРБ - че всичко е направено и аха - аха да почнат и да свършат работата. Да, да - ама не ! Лъгаха явно и безогледно ! Пъко още нямало проекти, камо ли за дапочнат строителство Съд и затвор за такива лъжци !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари