Днешната пресконференция на ГЕРБ: Ние сме невинни, те са виновни

0
Борисов бил защитил Украйна ?! Егати нахалника - след като реализира Турски поток, който заобиколи същата Украйна и заби ножа и в гърба
Борисов бил защитил Украйна ?! Егати нахалника - след като реализира Турски поток, който заобиколи същата Украйна и заби ножа и в гърба Снимка: Фейсбук

Днешната пресконференция на ГЕРБ има две цели - първата, ние сме невинни и втората, те са виновни

Добрата вест е, че Теменужка Петков в присъствието на Делян Добрев потвърди, че реално работата е започната на 2015 година, тоест Добрев не е правил нищо. Да си уточнят версиите.

ГЕРБ спасява Николай Павлов е работата, защото го хванаха натясно.

Лъжа е че договорът на Булгаргаз не предвижда друга входна точка. Те затова са бесни, защото изкараха оригинала на договора. Но дори да приемем, че са прави /а те не са/ за чий Булгаргаз и ГЕРБ не са договорили друга точка, след като това е най-логично за да не зависиш. Истината е, че Павлов си отива, а той може да се разговори и да каже много неща.

Нямало как да се внесе - капацитет нямало. Лъжа.

Хубавото че издадоха "тайната" - азерите се съгласили с друга точка. От там нататък всичко е въпрос на заявки и ангажирани на капацитети.

Едно към едно и Добрев и Петкова повтарят опорките на Павлов.

По отношение на премахнатите посредници между Газпром и Булгаргаз. Да припомня, че бяха заменени с частни - вносът на природен газ ВПГ от чужбина беше "опосредствена" преди Булгаргаз от компания на близка до Борисов бизнесдама. В случая с Булгаргаз и цената на руския природен газ - без посредници цената е близо два пъти по-висока от цената на която същия този Газпром продава на Сърбия и Турция.

А крупния "успех" с предоговарянето на договора с Газпром през февруари 2020 година от същия тоз Павлов сега го плащаме с лихва заради абсолютно неоправданата 70 процента компонента на газовите хъбове в ЕС като репер. Загубата от новата формула до този момент е над 1 милиарда лева. !?! Успех като юмрук в лицето.

Той бил защитил Украйна ?! Егати нахалника - след като реализира Турски поток, който заобиколи същата Украйна и заби ножа и в гърба. Абсолютна лъжа е, Борисов е спрял Южен поток Проектът приключи заради анексия на Крим и отказът на Ени да финансира по-голяма част от проекта. Борисов само прибра парите на Путин, персонално и колективно, след което накара Булгартрансгаз да плати "борча" като финансира Турски поток.

България печелела стотици милиони на година, но си спестява че увеличението на приходите спрямо предишната ситуация с преноса през Транс Балканския и нищожно увеличение спрямо ръст на дълга от 10 милиона на 3 милиарда лева за БТГ. Това школен пример за катастрофален бизнес проект.

Имали сме 1 милиарда кубически метра газ в тръбата на Турски поток - добре ще черпим от този газ, той е буферен и какво ще спрем да пренасяме за Сърбия, Унгария, Гърция, Северна Македония и Румъния?

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари