Дмитрий Песков: Украйна се превръща във взривоопасен регион

0
Поведението на украинските власти създават заплаха от възобновяване на пълномащабните бойни действия
Поведението на украинските власти създават заплаха от възобновяване на пълномащабните бойни действия Снимка: Александр Щербак / ТАСС

Поведението на украинските власти създават заплаха от възобновяване на пълномащабните бойни действия

Украйна се превръща в потенциално нестабилен и взривоопасен регион, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. По думите му възобновяването на бойните действия в Югоизточна Украйна може да създаде опасност за Русия, предава БНР.

Според Дмитрий Песков динамиката на конфликта по линията на разграничение в Донбас и поведението на украинските власти създават заплаха от възобновяване на пълномащабните бойни действия:

При започване на бойни действия и потенциално повторение на човешката катастрофа от Сребреница, за което, между другото, вече предупреди президентът Путин, нито една страна в света няма да гледа отстрани. Всички страни, включително Русия, ще предприемат мерки, за да не се случват повече такива трагедии“.

Междувременно говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова обвини за ескалацията в Югоизточна Украйна властите в Киев.

По повод на думите на украинския президент Володимир Зеленски, че членството на Украйна в НАТО е единственият път към мира в Донбас, Захарова заяви:

Хипотетичното членство в Алианса, въпреки очакванията на Киев, не само няма да донесе мир в Украйна, но напротив, ще доведе до мащабна ескалация на ситуацията на югоизток и може да доведе до необратими последици за украинската държавност“.

Захарова подчерта, че единственият път към мира в Донбас е изпълнението на подписаните от Украйна и утвърдени от международната общност мински споразумения.

От своя страна украинските военни изключиха възможността за офанзива срещу проруските сепаратисти в Донбас и Донецк и заявиха, че Русия се опитва да дискредитира Киев с кампания за дезинформация, за да всее паника в Донбас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари