Дмитрий Медведев: Русия ще увеличи числеността на въоръжените си сили

1
От началото на годината досега 385 хиляди души са постъпили на военна служба Русия, съобщи заместник-председателят на руския Съвет за сигурност
От началото на годината досега 385 хиляди души са постъпили на военна служба Русия, съобщи заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Снимка: © РИА Новости / Екатерина Штукина

Той отбеляза, че президентът Владимир Путин е дал указания да продължи попълването на руската армия с военнослужещи на договор и през следващата година

От началото на годината досега 385 хиляди души са постъпили на военна служба Русия, съобщи заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев на заседание, посветено на окомплектоването на руските въоръжени сили, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

От тях 305 хиляди са военнослужещи, постъпили на военна служба по договор, а около 80 хиляди са доброволци, поясни Медведев.

"За ефективната защита на независимостта и сигурността на нашата държава ще бъдат предприети редица мерки за увеличаване на числеността и укрепване на въоръжените сили на Руската федерация", допълни той.

Медведев отбеляза, че президентът Владимир Путин е дал указания да продължи попълването на руската армия с военнослужещи на договор и през следващата година. За тогава се планира "да се формират още един армейски корпус, седем дивизии, деветнайсет бригади, четиресет и девет полка и една флотилия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    Ванка с танка
    Уж Зеления бил наркоман,ама и тоя ги меси отварите.Аз само да питам за един приятел с Ко ще ги обличате и въоръжавате,лъкове,прашки или ще се на убой с голи ръце.И кво ви пречеше досега да завършите СВО.Слава ЕС,Слава НАТО и слава Украйна
  • 4
    2
    до 1
    Клавиатурата ли ти е повредена или имаш инсулт, или и двете?
  • -1
    1
    ХАХАХАХА
    От къде бе, пиян рушлямски боклук? Бурятите, чеченците, сирийските и авгански ИДИЛци вече свършиха! Никой тероруZZстанец не иска да го моГилизирате! Техниката издиша, орки няма... ТероруZZстан и Путлер КАПУТ! Слава на нашите украински братя, които унищожават гнусните окупатори! България е с вас, украински братя!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари