Директорът на ТЕЦ "Бобов дол": Проверката е предизвикана от предишните и накратко управлявали

1
Ние нищо не нарушаваме. Ще си тръгнат с едно голямо количество папки, изчистиха ни архива 5 години назад, каза още инж. Любомир Спасов
Ние нищо не нарушаваме. Ще си тръгнат с едно голямо количество папки, изчистиха ни архива 5 години назад, каза още инж. Любомир Спасов

Ние нищо не нарушаваме. Ще си тръгнат с едно голямо количество папки, изчистиха ни архива 5 години назад, каза още инж. Любомир Спасов

"Почти цялата документация на ТЕЦ "Бобов дол" е била иззета при проверката, която екипи на ДАНС и ГДБОП започнаха след 7 часа тази сутрин в ТЕЦ "Бобов дол", продължила до вечерта. Има и разпитани по досъдебното производство, което е започнало по сигнал", каза изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. Той добави, че няма никакви притеснения по резултатите от проверката, която според него е преднамерена, предизвикана е от "предишните и накратко управлявали", но не назова имена, предаде БНР.

Инж. Спасов не е притеснен и че може да се стигне до затваряне на ТЕЦ "Бобов дол", каквито индикации имало при управлението на ПП и кабинета "Кирил Петков".

Конкретният сигнал срещу ТЕЦ "Бобов дол" бил за използването като гориво на биомаса, за което централата има разрешение и от 5 - 6 години изгаря, заедно с въглищата, по около 50 хиляди тона слама месечно. Предприетата проверка днес в ТЕЦ "Бобов дол", в други централи и топлофикации, шефът на централата в Бобов дол обобщи така:

"Проверката е по сигнал на хора, които се опитват да направят PR на гърба на цялата страна., на целия сектор "Енергетика". Бившите управляващи - защото тяхна беше идеята да затворят тези централи до 2025 година. И в момента техните обещания увисват във въздуха."

Инж. Спасов няма притеснения относно затварянето на централата, която и в деня на проверката работи нормално:

"Това, което те проверяват, което търсят от нас, е в законни рамки, в границите на технологичните норми. Не виждам нарушение. Има няколко човека, които са разпитани, предстоят още разпити. Ние нищо не нарушаваме. Ще си тръгнат с едно голямо количество папки, изчистиха ни архива 5 години назад".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Агитация
    На 2 април гласувайте за Снежанка и седемте джуджета. Ако ги няма в листите, то тогава гласувайте за Дядо Коледа. Ако и него го няма, то ВЪОБЩЕ НЕ ХОДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ. Ако отидете обаче, то гласувайте за: НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО. Онодителят не Ви ли е достатъчен, като пример за какво гласувате и какво получавате.
  • 5
    1
    Тъй, тъй!
    А кои са „предишните“? Мършите, искащи затваряне на въглищните ни централи, съкращаване на въглеродните емисии, да воюваме в Усрайна срещу братска Русия и така удобно продали се на американските интереси? Кои са тия боклуци и от кои партии? Сещате се, нали? Затова на 2 април – знаете за кого!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари