Директни полети от София до Ню Йорк

1
Вече са извършени и тестови полети, съобщиха BH Air
Вече са извършени и тестови полети, съобщиха BH Air

Българска авиокомпания ще осъществява директни полети от София до Ню Йорк от следващата година.

Тя е получила разрешение от американските власти за редовни и чартърни полети до най-голямото летище в мегаполиса – „Джон Ф. Кенеди“.

От авиокомпанията, която най-вероятно е BH Air, предвиждат първите полети да стартират от началото на 2017 г. Вече са извършени и тестови полети, съобщиха от авиопревозвача, цитирани от БНТ.

Авиокомпанията е одобрена в пълен обем. Както за редовни полети, така и за чартърни полети. И са извършени тестови полети до Щатите, направени са всички стъпки, самолетът е налице, извършени са всички процедури по получаване на оперативни разрешения. Бяха направени постъпки за получаване на слотове към летище „Кенеди“, заяви изпълнителният директор на компанията Янко Иванов.

От дружеството засега отказват коментар, тъй като в момента текат заключителни преговори с американската страна, предаде Economic.bg. 

Паралелно с това Терминал 1 на летище София ще бъде ремонтиран, след като летище „София“ бъде отдадено на концесия, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

„Така е заложено в инвестиционната програма на бъдещия оператор на летището. Една от основните части от инвестиционните мерки, които трябва да се вземат за летището, е именно реновиране на Терминал 1“, заяви Московски.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари