Динко от Ямбол се зае с цистерната край Писанец

2
Спасителните екипи, подпомогнати от Динко Вълев, предотвратиха екологична катастрофа
Спасителните екипи, подпомогнати от Динко Вълев, предотвратиха екологична катастрофа

Спасителните екипи, подпомогнати от Динко Вълев, предотвратиха екологична катастрофа

Сложна операция по изправянето на обърнатата цистерна, катастрофирала на пътя Русе - Разград край моста на Писанец, бе извършена тази вечер. Със своята техника се включи лично Динко Вълев от Ямбол, а всички институции – Община Ветово, РИОСВ - Русе, пожарна и полиция, предотвратиха със съвместните си действия екологична катастрофа.

Цистерната с русенска регистрация, управлявана от 53-годишен украинец, е излязла от пътя и се е обърнала в крайпътната канавка, научихме от Русе Медиа.

20-тонното превозно средство е било натоварено с горещ битум. При инцидента водачът, чиито проби за алкохол и наркотици са отрицателни, не е пострадал, но обшивката на цистерната се е пробила и е започнало изтичане на горещия мазутен продукт.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и пожарната, които да обезопасят местопроизшествието. Пристигнаха също така кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед и инж. Христо Милков от екоинспекцията. Тъй като катастрофата е станала в канавката, отводнителната система е поела първоначалното количество от битума. Бе извикан багер, който да направи специален изкоп.

„Използваме тръба, която пресича пътя и минава през гората, по която да пренасочим мазута. Отворихме една голяма яма, в която да го събираме, за да не тече по-надолу към река Бели Лом“, каза кметът на Ветово д-р Мехмед.

Инж. Христо Милков от РИОСВ - Русе обясни, че тези мерки е важно да се предприемат спешно, за да не попаднат нефтопродуктите в почвата. След като изстине, битумът ще трябва да се събере от мястото на инцидента.

За да се освободи пътят, на място бе извикан лично Динко Вълев от Ямбол. Заради състоянието на цистерната обаче се наложи на първо време тя да бъде само изправена. „Опитахме се по най-бързия начин да я изправим, да не тече толкова много битум в природата. Но, както видяхте, когато я изправяхме, цистерната е срязана точно на дъното и няма как, трябва да изтече всичко, че да тръгнем по пътя да го дърпаме. Не беше много лесно изправянето“, каза Динко Вълев.

Тепърва ще се изясняват причините за катастрофата, като вече има три версии. Първоначално шофьорът на цистерната е казал пред органите на реда, че е имало земеделска техника, която е трябвало да заобиколи, и е загубил управление. По-късно той обясни, че е бил засечен от лек автомобил, който е избягал. Според Динко Вълев обаче най-вероятно водачът е задрямал и е самокатастрофирал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до Тинко
    Като изтине мазута ще го изринат и премахнат,няма еко опасност да навлезе в почвата!Накрая една фактура на собственика на фирмата превозвач и готово!
  • 1
    3
    Тинко
    И как точно предотвратиха екологична катастрофа, като все пак е трябвало да изчакат да изтече всичкия битом от цистерната за да я преместят???
  • -5
    2
    сащ е агресор
    До 1: Как къде е?! Нарязана е по заповед на представители на агресора сащ! Един такъв представител на агресора сащ в енергетиката беше меглена кун*****ефа! След 1990 година България е окупирана от сащнически представители и все повече затъваме! А сега в парламента на България преобладават само сащнически партии - герб, пп-тата, дебетета, бсп-тата, стефан янефци... дпс си е тЮрксКа партия....
  • 6
    1
    русенец
    Динко от Ямбол вади камиони във Варна, Видин, благоевградско. А тежката техника , с която разполагаше държавата и армията, тя къде е? Нарязахме я за скрап?! Ако аварират два тежки камиона в двата края на "държавата" , а ако едновременно аварират 5 камиона?:)) Егати "държавата"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари