Обвиниха Динко Вълев за ръководител на престъпна група за изнудване

0
Постановлението за привличането му към наказателна отговорност ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние
Постановлението за привличането му към наказателна отговорност ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние Снимка: Галя Тенева, БТА / архив

Постановлението за привличането му към наказателна отговорност ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние

Обвиниха Динко Вълев за ръководител на престъпна група.

Привлечени към наказателна отговорност са още двама души, съобщиха от прокуратурата.

От там уточняват, че престъпната група е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на страната.

Организираната престъпна група е действала за времето от октомври 2021 година до 16 април 2024 година.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено.

Спрямо другите двама обвиненията са предявени. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динко, който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние.

Припомняме ви, че бизнесменът заяви, че е в болница с опасност за живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари