Димитър Стоянов: За състоянието на армията да се срамуват политиците, които внушаваха, че друг ще ни пази

1
Същите тези политици днес говорят за „ръждясали доспехи“, с които е въоръжена армията ни, заяви министърът на отбраната
Същите тези политици днес говорят за „ръждясали доспехи“, с които е въоръжена армията ни, заяви министърът на отбраната Снимка: Асен Тонев / БТА

Същите тези политици днес говорят за „ръждясали доспехи“, с които е въоръжена армията ни, заяви министърът на отбраната

"За днешното състояние на Българската армия трябва да се срамуват онези политици, които ни внушаваха, че друг ще ни пази и не е нужна армия, оборудвана с високотехнологично въоръжение." Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по време на церемонията, на която представители на военно-патриотични съюзи и организации, военнослужещи от запаса и резерва бяха наградени от министъра на отбраната и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Същите тези политици днес говорят за „ръждясали доспехи“, с които е въоръжена армията ни. Нека на тях напомним, че тези „доспехи“ бяха поддържани и продължават да се поддържат благодарение и на вашите усилия, и на усилията на тези, които вие сте учили“, каза Димитър Стоянов на наградените. По думите му Българската армия ще продължи да се модернизира.

Днешните наградите бяха връчени за принос към отбраната на страната и активна обществено значима и военно-родолюбива дейност.

Нещото, което може да се направи в предпразничните дни, е да покажем нашето уважение към всички тези, които през годините полагаха неимоверни усилия, за да я има Българската армия“, заяви Стоянов. Според него благодарение на усилията на военно-патриотичните съюзи и организации и техните инициативи българското общество възражда доверието си към армията. Виждам все повече подкрепа за изграждане на съвременна и модерна армия, способна да отговаря на всички предизвикателства", добави министърът.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов каза на наградените, че им е признателен заради това, че със службата и работата си в Българската армия те са еталон за достойно изпълнен дълг. „Дадохте максимума от себе си, за гарантиране на сигурността и отбраната на Република България. Работихте всеотдайно за развитие на така нужните ни отбранителни способности. Защитавахте националните ни интереси. Утвърждавате значението на своите формирования на видовете и родовете войски“, заяви адмирал Ефтимов на наградените.

Офицер от запаса майор Веселин Станев благодари от името на наградените. „Ще бъдем изключително благодарни, ако получим силна подкрепа за някои важни за нас, основополагащи документи, като закона за запасното войнство“, добави майор Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари