Димитър Ганев: С отцепници се управлява трудно и несигурно

0
А нов кабинет е твърде малко вероятен, прогнозира политическият анализатор
А нов кабинет е твърде малко вероятен, прогнозира политическият анализатор

Според него избори наесен е реалистично да се очакват

Ключов е въпросът колко точно ще бъдат депутатите от ИТН, които ще решат да подкрепят ПП. Едно е да са 7, както се появи информация, друго е да се окажат 15, защото това ще формира различно мнозинство в НС, отбеляза в интервю за БНР политическият анализатор Димитър Ганев.

По думите му не се очертава стабилност, защото "Ако това управление разчита на отцепничество, то ще му е много трудно и тежко." Ганев припомни минали мандати, в които кворум се осигуряваше от опозицията.

Според него новите избори са по-реалистичен хоризонт на очакване. Най-вероятно наесен.

А нов кабинет е твърде малко вероятен. Два са вариантите - той да е да е около ПП или около ГЕРБ. Ако е второто - това ще е доста странна коалиция, в която всяка от участващите партии ще загуби повече, отколкото ще спечели.

Актуализацията на бюджета най- вероятно ще мине, прогнозира Димитър Ганев"Защото всички си дават сметка, че помощта е ключова за българските граждани сега. В противен случай, ако я няма- това би породило огромно социално напрежение."

Ганев се позова на социологическите данни на ИЦ "Тренд", които показват, че ръстът на цените изпреварва в пъти като проблем всички други, които хората са посочвали преди години - безработица, корупция, ковид и т.н.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Русенка
    Кажи ни кой ти плаща анализите и ние ще ти кажем дали ти вярваме на прогнозите ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари