Димитър Бербатов: Целта на БФС е да не се случва абсолютно нищо

1
Слуховете за конфликт със Стилиян Петров нарече интриги
Слуховете за конфликт със Стилиян Петров нарече интриги Видео: bTV

Слуховете за конфликт със Стилиян Петров нарече интриги

"Вчера БФС каза, че ще обжалва решението на Търговския регистър да не ги впише, което е показателно какво всъщност се цели - пак да има обжалвания, съдилища, пак да се тупа топката, време да се отнеме и да не се случва абсолютно нищо". Това заяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов пред bTV след вчерашния отказ на Търговския регистър да впише поканата за извънреден конгрес на БФС, предаде БГНЕС.

От Търговския регистър за втори път в рамките на няколко дни отказаха да впишат поканата заради неточности в документите, подадени от БФС, като централата може да обжалва това в 7-дневен срок. Бербатов за пореден път призова Михаил Касабов, който изпълнява длъжността президент на БФС след оставката на Борислав Михайлов, да бъде вписан в Търговския регистър, което от БФС отказват да сторят.

"Напълно нормално е Михаил Касабов да бъде вписан като и.д. президент до провеждането на конгрес. Призовавам го да го направи, той има пълното право, както и Търговският регистър, който вече няколко пъти отказа да впише поканата за конгреса, да поискат вписването на Касабов, защото поканата не може да бъде вписана, докато това не се случи. Тези хора не искат да си тръгнат, чакат да се разминат нещата, да си спечелят време и хората да си кажат "няма да се занимаваме". Трябва да сме будни, за да може да докараме нещата до честен конгрес на 15 март и това минава през Михаил Касабов да бъде вписан като и.д. президент, след това той свиква нов Изпълком и той свиква извънреден конгрес, който да се проведе на 15 март, имат достатъчно време", каза Бербатов.

Бербатов коментира и думите на члена на екипа му Петър Величков, че могат да подадат сигнал срещу Касабов до прокуратурата. "Това са крайни и драстични мерки, които когато човек постоянно обяснява и призовавам органите, институции да направят така, че да се направи правилното нещо, в случая Касабов да се впише в ТР. В един момент, когато тези добри думи не са достатъчни, ти в един момент си длъжен да се опиташ да направиш следващото нещо, което е прокуратура и съд. Ако Борислав Михайлов е горе (б.р. в централата на БФС в Бояна) всеки ден, това е противозаконно и противоуставно. Аз не съм там, но той сигурно е там, даже съм сигурен. Той се подиграва на Михаил Касабов и му казва ти си стой там и подписвай документи, аз ще управлявам".

"В момента се опитвам да направя среща с тях, за да им обясня какво искаме да постигнем с отворена среща с всички кандидат-президенти, да им покажем програмата, да има прозрачност, да започнем да градим нещата така, както би трябвало да се случват. Надявам се да откликнат на тази покана, ако не, това си е тяхно решение, те имат безброй ангажименти", заяви Бербатов относно евентуална среща с премиера и спортния министър.

Бербатов коментира и слуховете за конфликт със Стилиян Петров. "Това са интриги, които се опитват да вкарат между хора, които са приятели от друго време, когато няма други прийоми, ти се опитваш по най-долния и нечестен начин да вкараш интриги. Хора, които пуска такива елементарни шеги, слухове, така няма да стане, да си знаете. Това е част от процеса екипност, както аз съм бил част от екипи и съм решавал, че искам да тръгна по друг път, това са нормални неща. Аз си имам своята кауза и мисля, че достатъчно време мина, почти три години, в които показвам ината си, упорството си, показвам, че искам да извървя този път. Има си крачки, които аз крача уверено, така че вървя в тази посока".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари