Дилър на гласове: Един глас струва минимум 150 лева

0
Полицията по места знае кои са босовете и тарторите, твърди той
Полицията по места знае кои са босовете и тарторите, твърди той Видео: bTV

Полицията по места знае кои са босовете и тарторите, твърди той

Колко струва един вот за изборите на 2 април – говори дилър на гласове. Той е на върха на пирамидата в този бизнес от 20 години и не е пропускал избори. Разказва каква е схемата за търговия с вот у нас – от най-ниското до най-високото стъпало.

Дилърът на гласове обяснява пред bTV, че един глас на предстоящите избори на 2 април струва минимум 150 лв.

Говорим за първа ръка и оттам надолу започва всеки по веригата да си отделя някакви пари. Образно казано, мисля, че до обикновения човек ще стигнат 50 лева в най-добрия случай“, казва дилърът на гласове. И допълва: “Това си е пирамида. Един или два дни преди изборите минават и им се дават парите и чакаме резултати“.

Според него купуването на гласове никога няма да спре, тъй като избори се справят с пари.

Предаването на парите от партиите към босовете става с подставени лица.

Един политик никога няма да отиде директно да даде пари, който и да е той. Има навсякъде изпълнител, подизпълнител и на подизпълнителя – подизпълнител”, разкрива още дилърът.

Подготовката била вече в ход. Според дилъра това е била и целта на връщането на хартиените бюлетини.

С хартиената бюлетина всеки един може, когато му напишеш на едно картонче номера на партията и преференция, да я попълни“, обяснява той.

Според него полицията по места знае кои са босовете и тарторите.

При положение, че няма жалба за купуване на гласове нищо не могат да направят. Могат единствено по закона за МВР за 24 часа да ги задържат. Това е, профилактично, както в момента се провеждат повечето акции“, допълва дилърът. Казва още, че босовете не се страхували от акциите.

Как се разбира дали човекът е гласувал за когото трябва?

Броиш в секцията. Знаеш, че тук улица Х трябва да излязат примерно 20 гласа, те не излизат еди колко си. То се усеща, усеща се и не му се плаща, това е”, обяснява дилърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    русенец
    Как можем да се свържем с дилър, че да продадем гласовете си? То ясно, че следващото народно събрания ще са същите идиоти, то в Булгаристан читав човек няма да се захване с политика, но да изкараме някоя кинта.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари