Дежавю: Катастрофа на булевард "България" - отново в петък на същото място

54
Зрелищната катастрофа завърши с арест, оказа се, че и двамата водачи са пили
Зрелищната катастрофа завърши с арест, оказа се, че и двамата водачи са пили Видео: Русе Медиа

Черен се оказва всеки петък за русенци

Миналата седмица в късния следобед на международния булевард "България" стана тежка катастрофа. Днес се случи почти идентична ситуация. Отново имаме сблъсък на два автомобила преди разклона за Средна кула и Басарбово. 

Катастрофата е станала тази вечер около 19 часа. Лек автомобил „Шкода“, движещ се в крайна лява лента, е бил засечен от лек автомобил „Мерцедес“. В мерцедеса са пътували двама младежи, като по неизяснени засега причини, младият шофьор от крайна дясна лента е предприел рязко скосяване вляво, разкрива Русе Медиа. 

В резултат е ударил шкодата и я е запратил вляво извън пътя, където тя се е ударила в бетонна стена. Двата автомобила са отнесли и два електрически стълба от уличното осветление – единият е прекършен на две, а другият е съборен на земята от двете коли, които са се вклинили една в друга. Мерцедесът се е превъртял няколко пъти и е останал на една страна върху стълба.

За късмет уличното осветление все още не е било включено. Извиканият екип на Енергото спешно изключи трасето, тъй като около съборения стълб от двата автомобила са изтекли масла и други течности.

Тъй като мерцедесът е бил с газова уредба, са извикани и екипи на пожарната да го обезопасят. Поради агресия от страна на младия водач срещу огнеборците, служител на полицията се намеси и бе принуден да го закопчее с белезници. До ситуацията се стигна заради опитите на пожарникарите с лостове и щанги да отворят предния капак на странично застаналия мерцедес, който е помлян. Водачът обаче реши, че това ще повреди автомобила му, прекъсна показанията си пред полицаите и се покатери върху колата, за да отвори отвътре двигателния отсек. Според приятеля му до агресивното му поведение се е стигнало, тъй като бил купил автомобила само седмица преди инцидента.

Пробата с дрегер на младия водач е показала алкохол 1,33 промила. Спътникът му разказа пред Русе Медиа, че приятелят му е пил 1 - 2 ракии, преди да седне зад волана, а самият той – вино. Не помни много от инцидента, тъй като е бил на телефона.

Алкохол има и при другия участник в катастрофата. Дрегерът е показал при 57-годишния шофьор на шкодата концентрация над допустимото, но под 1,2 промила. Двамата водачи ще трябва да дадат кръвни проби. Те са отказали да бъдат откарани от „Спешна помощ“ за преглед в болницата, тъй като имат само повърхностни наранявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес се опитах да тичам на пътеката 10 минути, но на 7-та дойде охраната на Кауфланд и ме свалиха от касата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук