Детското отделение в Ямбол е пълно, а медиците са на ръба от изтощение

0
Отделението е пълно с усложнения от грип и с пневмонии
Отделението е пълно с усложнения от грип и с пневмонии Видео: bTV

Четирима лекари и четири сестри, някои над 70-годишни, работят извънредно

Най-тежка остава ситуацията при децата, болни от грип, особено при най-малките - до 4 години. Сред тях са и децата в училищна възраст. Днес особено тежко беше в Ямбол, където има едно детско отделение и едно свободно легло.

Единственото детско отделение в Ямбол е пълно с усложнения от грип и с пневмонии. А а медиците са на ръба. Четирима лекари и четири сестри, някои над 70-годишни, работят извънредно.

Значи в графика колегите нямат нито един почивен ден в събота и неделя. Извънредните часове са 42,78, 18 часа, над графика са тези часове“, обясни д-р Славка Кирилова, завеждащ детско отделение на МБАЛ- Ямбол, предаде bTV.

За да не затворят отделението, дори болни не се прибират в къщи.

Няма кой да работи и аз не взех болнични и с абоката на работа идвах“, казва Йорданка Тончева, която е старша сестра в детско отделение МБАЛЯмбол.

Напливът в медицинските центрове не спира.

Усложненията може би тепърва ще започнат и при грипа може да има свръхостро протичане с усложнение пневмония“, каза педиатърът д-р Ванушка Стефанова.

Въпреки че децата ще влизат в клас след строг филтър, здравните власти предупредиха

Ако продължи тази тенденция децата да са присъствено обучение, ще надхвърлим 30%, което е критично за присъствени обучения“, заяви д-р Радостина Калчева, директор на РЗИ-Ямбол.

Извънредните мерки остават в сила до следващия понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари