Деца висят от крана на замразен строеж в Пловдив

0
За това сигнализират хората в района, които са успели да заснемат опасната случка
За това сигнализират хората в района, които са успели да заснемат опасната случка Снимка: БНТ / стоп кадър

За това сигнализират хората в района, които са успели да заснемат опасната случка

Деца висят от крана на замразен строеж в Пловдив. За това сигнализират хората в района, които са успели да заснемат опасната случка. Те настояват достъпа до незавършения комплекс да бъде ограничен, предава БНТ.

Строителството на комплекса в квартал „Прослав“ е замразено преди повече от десет години. Той представлява екстравагантно за времето си микроселище, което остава незавършено заради финансови проблеми на инвеститорите. Постепенно мястото става опасно.

"Изключително неприятно, на няколко пъти имаше и сигнали за пожар и се вижда от вкъщи задимяване, доколкото знам доста често сградата е обитавана и от наркомани, което също е опасно за живущите и за нашите деца", каза жена, живееща в района.

Другата опасност в района са ето тези дълбоки и отворени шахти.

Изоставеният кран се превръща в най-голямата атракция за децата. Няма ограждения, които да ограничават достъпа им и графити се виждат дори на прозореца на високото съоръжение.

"Преди време е имало хора охранители, които е имало постоянно там поне през нощта, но в момента няма такива", обясни друг жител на района.

Снимките с висящите на крана деца предизвикаха спешна проверка от районното кметство.

"Свързали сме се и с 2 РПУ в Пловдив, обяснили сме за проблема и те казаха, че ще ни съдействат и е изпращат екипи тук на проверки ежедневно. В момента сме с общинска полиция на проверка по изпратени сигнали от жители", каза Иван Ангелов – заместник-кмет на район „Западен“.

От полицията потвърдиха, че правят по-често проверки на строежа като призоваха родителите да не допускат децата си там.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    N/A
    След седмица ще им висят некролозите. И плюс това света няма нужда от идиоти
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари