Деца от Ценовско ще засадят нови 150 дръвчета

0
Образователните комплекти за засаждане на дървета вече са разпределени във всички учебни заведения
Образователните комплекти за засаждане на дървета вече са разпределени във всички учебни заведения

Училищата и детските градини в община Ценово масово се включиха в инициативата „Гората бг -100 000 садим гора“.

Образователните комплекти за засаждане на дървета вече са разпределени във всички учебни заведения.

„Основната цел е децата още от ранна възраст да се научат да обичат и да пазят природата. Всеки малчуган не само ще засади, но и ще има възможност да полага грижи за дръвчето си. Учебните заведения от общината за първи път се включват в инициативата, но в бъдеще ще я подкрепяме безрезервно“, сподели Иванка Боянова – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация.

Всеки комплект съдържа саксия от рециклиран материал, биотор и жълъди от червен дъб. Подготвен е и специален етикет, който ще се залепи на всяка саксия с информация кога и от кого е засадено дървото. След като децата и техните преподаватели изпълнят инструкциите по засаждане и отглеждане в скоро време в населените места на община Ценово ще зашумят 150 нови фиданки.

„Образователните комплекти са дарение от Фондация „77“ и „Гората бг -100 000 садим гора“ и са предназначени за децата от детските градини и учениците от началния курс в училищата. По-големите ученици ще се включат при засаждането на дръвчетата“, допълни г-жа Боянова.

„.Гората бг -100 000 садим гора“ е инициатива, която има за цел да подпомогне засаждането на дървета в България. За последните осем години в различни райони на страната са засадени близо 700 000 дръвчета. Досега на предложението за доброволно отглеждане на фиданки и залесяване са откликнали близо 140 общини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари