Деца от над 20 училища подкрепиха каузата на Скури

0
Учениците не подариха цветя на учителите, за да съберат пари за изграждане на плувен комплекс за рехабилитация на деца с увреждания
Учениците не подариха цветя на учителите, за да съберат пари за изграждане на плувен комплекс за рехабилитация на деца с увреждания Снимка: briagnews

Без цветя на първия учебен ден - това е инициатива на родители от Русе, чиято идея е, парите, които дават за букети на учителите, да отидат за изграждане на плувен комплекс за рехабилитация на деца с увреждания.

Благотворителната кауза бе подкрепена в повече от 20 училища и много детски градини. Навсякъде бяха поставени кутии за дарения,в които се събираха парите за плувния комплекс на фондация "Александър Русев". В училище "Ангел Кънчев" учат 29 специални деца. За седем от тях рехабилитацията с плуване вече дава добри резултати.

Това е единственият начин да се помогне на нашите деца, моята дъщеря е с ДЦП, плува и й се отразява перфектно”, заяви майка на момиченце от училището, цитирана от briagnews.bg. На тържеството в ОУ „Ангел Кънчев” директорът Енчо Енчев бе поканил председателя на фондация "Александър Русев" Илиян Русев. Той благодари на всички, които подпомагат неговата кауза, и заяви, че вече има хора, които дават земя, събират се средства и изрази оптимизъм, че идеята ще се реализира.

В малкото русенско училище има деца от няколко етноса. През тази година в две паралелки за първи клас са приети 39 деца. Класните стаи са цветни, приятни и модерно оборудвани. В училището вече има втори компютърен кабинет с интерактивна дъска, който е предназначен за обучение на по-големите ученици. След като класните стаи са модернизирани, директорът Енчев се надява през тази учебна година да бъдат отделени пари и за ремонт на фасадата на сградата.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари