Деца от дом намериха и върнаха 380 лева

0
Наска и Стефан живеят с 33 лева на месец, но нито за момент не са си и помисляли да приберат намерените пари
Наска и Стефан живеят с 33 лева на месец, но нито за момент не са си и помисляли да приберат намерените пари Видео: Нова Телевизия

Деца от социален дом в Стара Загора намериха 382 лв. и ги върнаха в полицията.

На 9 март Наска и Стефан от дома намерили 382 лв. в плик на улицата. На плика пишело името на жена. Щом намерили парите децата настигнали мъж и попитали дали загубеният плик не е негов. Оказало се, че не е. После се прибрали в дома, дали плика на възпитателите, които на следващия ден го предали в полицията, а униформените открили жената и й върнали парите, разказа Нова Телевизия.

Децата разказаха, че живеят с по 33 лв. на месец и въпреки че имат по 1-2 лв. на ден, не са си и помисляли да приберат парите. Жената, която загубила парите пък все още не ги е потърсила да им благодари. Полицията обаче ги е наградила с грамоти и таблети за благородната им постъпка.

От същия дом е и Мария Стоилова, която преди година спаси от сигурна смърт шофьор на тролейбус, който и глътна езика зад волана. Заради спасяването на човешки живот ученичката Мария беше обявена и за една от достойните българи в кампанията на "24 часа".

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари