Дете е с опасност за живота след нападение от домашно куче

0
10-годишно дете е настанено в болницата в Хасково след ухапвания от куче
10-годишно дете е настанено в болницата в Хасково след ухапвания от куче

Прокуратурата в Хасково провежда разследване

Под ръководството на Районна прокуратураХасково се провежда разследване за това, че на 14 юни 2022 г., в с. Въгларово, общ. Хасково, не са положени достатъчни грижи за гръбначно животно – куче, което се намира под надзор, в резултат на което е причинена средна телесна повреда на 10-годишно дете, изразяваща се в състояние временно опасно за живота - престъпление по чл. 325в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в с. Въгларово, общ. Хасково, 51-годишен мъж отглеждал в дома си куче порода азиатски вълкодав. Държал го вързано с дебел синджир. На 14.06.2022 г., около 15,40 ч., кучето скъсало синджира и излязло от имота. В това време, близо до кошарите за отглеждане на животни, се намирали две деца. Едно от тях - 10-годишно момче, било нападнато от кучето. Животното причинило на детето наранявания от ухапвания по тялото. Детето е било транспортирано в болница в гр. Пловдив. За инцидента е бил подаден сигнал в полицията.

Установено е, че кучето е регистрирано по установения ред. То е приведено в общинския приют в гр. Хасково. Под ръководството на Районна прокуратураХасково се извършват активни действия по събиране на доказателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари