Десислава Атанасова: Отпадат тъмните стаички, преброяването ще е с видеонаблюдение

0
Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират как да гласуват - с машина или на хартия, обяви депутатката от ГЕРБ
Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират как да гласуват - с машина или на хартия, обяви депутатката от ГЕРБ

Общественият съвет към ЦИК ще остане

"Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират как да гласуват - с машина или на хартия. Остават предложенията на "Демократична България" машината да изчислява сумарно данните, които да се записват на флашките, които да се предават в РИК, съответно в "Информационно обслужване" и ЦИК". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в кулоарите на парламента, предаде Дарик.

При машинното гласуване ще има хартиена бюлетина, която ще се подпечатва от СИК и ще се брои под видеонаблюдение и чрез записване на преброяването.

"Отпадат тъмните стаички, гласуването ще се извършва и от машина, и от хартия само зад параван. По предложение на ДБ ще създадем звено в ЦИК, което да обслужва единствено и само въпросите с машините гласуване. Отново по предложение на ДБ ще направим достатъчно достъпен и публичен кода", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Постигнахме един баланс, смята още Атанасова.

Общественият съвет към ЦИК ще остане. По думите ѝ няма нужда от преброителни центрове. Затова е осигурено видеонаблюдение и записи, които да се съхраняват на сървъри, при броенето от СИК. Така по този начин ще се следи стриктно преброяването и ще е достъпен по всяко време на сървър, ако се появят някакви съмнения, коментира още народният представител.

По думите ѝ е почти невъзможно България да постигне 3% бюджетен дефицит през следващата година. "Очертава се дефицит от 11 млрд. и трябва да теглим нов дълг. Ако има някаква магическа пръчка Асен Василев, ние много бихме се радвали да е 3%".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Brazzers
    Е, как така ще отпаднат тъмните стаички, там е най-яко!?! А с това видеонаблюдение много извратеняшко става.
  • 0
    3
    до сметача
    приятелю доста си необременен юридически. бая глупости изписа.
  • 4
    2
    Сметач
    "Видеонаблюдението на броенето ще се записва на сървъри" - 13000 секции на колко, какви и къде разположение сървъри ще се разположи? А GDPR съгласие на сниманите лица? И ако има обжалване - съдът най-напред казва видеото не е доказателство, а после казва (както в много изборни дела) - да, има нарушение, но то не влияе на крайния резултат. Сиреч, или не всичко е казано в публикацията, или някой ни пързаля, а може и двете ...
  • 7
    1
    ники
    Ясно толкова години как сте манипулирали изборите и сега не ви изнася боклуци мястото ви е в затвора
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари