Десислава Атанасова: Има достатъчно воля ветото на президента да не бъде уважено

0
Президентът желае хартиената бюлетина, заяви депутатката от ГЕРБ
Президентът желае хартиената бюлетина, заяви депутатката от ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Двата различни начина на гласуване имат различна защита, коментира Надежда Йорданова

Смятам, че има достатъчно сериозна воля от парламентарните групи ветото на президента да не бъде прието и да се препотвърдят промените в Изборния кодекс”.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в парламента малко, след като се разбра, че президентът Румен Радев е наложил вето върху промените в Изборния кодекс, приети от 48-ото народно събрание. Думите ѝ бяха предадени от БГНЕС.

Президентът желае хартиената бюлетина, всичко свързано с машинното гласуване и електронното дистанционно гласуване да се запази във вида му, който беше в Изборния кодекс преди да бъде променен”, каза Атанасова.

Надежда Йорданова от ДБ също коментира ветото на президента. “Ветото е сериозно обосновано и обръща внимание, че с промените няма смисъл от машинния вот и се създават опасности от таен вот. Двата различни начина на гласуване имат различна защита, което е сериозно предизвикателство пред прозрачния вот. Ние трябва да обсъдим задълбочено мотивите на президента и ветото да не бъде отхвърлено”, обясни Йорданова.

По думите на Костадин Костадинов от „Възраждане” е очевидно мнозинството за преодоляване на ветото на президента. “Ние ще продължаваме да настояваме за промените, но според мен ГЕРБ, ДПС и БСП ще се възползват и ще налижат вето”, каза лидерът на партията.

Александър Николов от „Български възход” уточни, че партията ще подкрепи ветото на президента.

Машинният вот работи, има много по-важни решения от Изборния кодекс”, каза Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    сащ са сатанисти
    десислафке, говориш небивалици! За да говориш нещо като небивалиците ви, трябва да е факт, а това не е! Вето на президента русофоб - няма! джо бидон подписа указ за тотална пропаганда на хомосексуализма днес и че започва тоталната дискриминация на белите хетеросексуални мъже и жени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари