Деница Сачева: Детските добавки са право, а не задължително даване на пари

0
Ако родители на деца подадат декларация - тогава ще получат парите
Ако родители на деца подадат декларация - тогава ще получат парите

Част от скандалите са предизвикани именно защото има борба с корупцията у нас, припомни социалният министър

Опитите България да бъде етикетирана като държавата на корупцията, е капан и за тези, които залагат капана. Има корупция в България, но има и сериозна борба с нея. Част от скандалите са предизвикани именно защото има борба с корупцията у нас. Това каза социалният министър Деница Сачева в "Беновска пита" по Канал 3.

Тя обясни, че това, което се случва в България трябва да е обект на вътрешна дискусия и не трябва да се търси опит за външно повлияване на събитията тук. Според нея това не е достойно за уважение.

По отношение на "активното мероприятие" на Румен Радев, тя го нарече фантастичен сюжет. Според Сачева той непрекъснато неглижира факта, че има коронавирус. "Безотговорно е, който и да е политик да подценява заразата и здравната профилактика. Не разбирам поведението на г-н Радев. Не е коректно към българските лекари."

По отношение на бюджета Сачева каза, че той не е предизборен, а кризисен. Не трябва да се неглижират нуждите на хората, заради факта, че идват избори. Има извънредни разходи, които правителството покрива.

Детските добавки са право, а не задължително даване на пари. Ако родители на деца подадат декларация - тогава ще получат парите. Заявлението ще бъде електронно. Сачева разкри, че много хора, които са заможни и с доходи са искали да получават такива добавки, защото се осигуряват на МРЗ, а има и хора, които отпадат от критерия за 5 лева разлика. Затова сега всички ще имат възможност да се възползват от помощта.

Социалният министър припомни, че за хората които имат ниски доходи и нямат възможност за отпуск в условия на карантина, ще получат 610 лева за периода на престой у дома. За тях няма ограничение за броя ползвания на помощта.

Не е приключил процесът на деинституционализация на децата в домове още не е приключил. Той ще приключи през 2025, каза Сачева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари