Декларации с лични данни на жители на "Факултета" са хвърлени на улицата

0
Хората се притесняват от злоупотреби
Хората се притесняват от злоупотреби Видео: bTV

Кварталите "Факултета" и "Филиповци" в София вече на са оградени от полиция. КПП-тата бяха премахнати в полунощ със заповед на здравната инспекция.

7 часа след падането на блокадата във "Факултета" десетки тази сутрин отиват на работа. Вече без проверки. За полицията напомнят единствено три маси, маркировката за оградата и веещите се от вятъра парчета скъсани декларации с лични данни.

Местни жители недоумяват за какво е била карантината и цялото напрежение. Казват, че е трябвало да вдигнат блокадата по-рано, предава bTV.

Мъж, който е работил извън квартала всеки ден през 12-те дни под ограничения, сега е притеснен за подаваната информация при вида на хвърчащите части от декларациите.

Това е документ, на всеки личните данни са написани там - лична карта, ЕГН, ако някой ги намери, по този начин може да злоупотреби“, казва мъжът.

За първите 9 дни на карантината 17 души са положителни. COVID-19 се е разпространявал в 12 големи семейни огнища. Сега ситуацията е под контрол.

Фамилният характер на разпространението ни позволи да проследим и да контролираме този процес с тенденция към ограничаване. Тези частични ограничителни мерки не отменят другите противоепидемични, които са въведени!“, казва д-р Данчо Пенчев, директор на СРЗИ.

Ако заразата се върне във „Факултета“ и „Филиповци“, ще има по-строги мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари