Жандармерия влезе в столичния квартал „Факултета“

0
Проверява се информация, че полицейски служители прикриват купуването на гласове в махалата
Проверява се информация, че полицейски служители прикриват купуването на гласове в махалата Снимка: БГНЕС / архив

Проверява се информация, че полицейски служители прикриват купуването на гласове в махалата

Жандармерия е влязла в столичния кварталФакултета“, съобщи bTV в ранния следобед.

Спецчастите се намират около къщата на Киро Японеца. Проверява се и информацията, че служители от Трето РПУ прикриват купуването на гласове в махалата. Това обяснява и защо акцията не е на полицията, а на жандармерията.  

И в деня на размисъл силите на реда показват решимост да се борят с купения вот. 

Спецакция срещу купуване на гласове се провежда и в сливенското село Градец. Мястото осъмна под полицейска блокада, разказва bTV. Акцията е започнала още снощи с обиски на адреси и разпити на лица. Работи се по конкретни сигнали, са обяснили от МВР пред телевизията. Кметът Веселин Урумов обясни, че тази акция е първа за тези избори, като и на предишните избори е имало напрежението и хората не са гласували. "И днес ме срещат хора изпитват страх и казват, че няма да гласуват. Мисля, че ще се получи обратното, вместо да излязат да гласуват, няма да гласуват", допълни кметът. Към момента няма арестувани, акцията тепърва започва.

В Кипилово има жена, задържана за купуване на гласове, разпитани са свидетели, тя е давала по 100 лв. на глас.

В последните дни полицейски акции срещу купуването на гласове има на много места в страната.

От началото на предизборната кампания до 13:00 часа в петък в прокуратурите на територията на страната са образувани 369 преписки и 97 досъдебни производства, свързани с нарушения на политическите права на гражданите за изборите на 14 ноември, съобщи прокуратурата. 20 преписки и 12 дела съдържат данни за нарушения, свързани с изборите за президент, а останалите 349 преписки и 85 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно събрание, допълва вестник Сега.

Граждани и организации могат да подават сигнали и жалби до съответните прокуратури в цялата страна и на тези адреси, обяви прокуратурата.

МВР също информира, че има денонощна телефонна линия - 02/90 112 98 и имейл [email protected], където гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления в изборния процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари