Дъжд, гръмотевици и градушки през цялата следваща седмица

1
Температури обаче ще останат високи
Температури обаче ще останат високи

Денят ще е топъл и почти без валежи.

Облачността ще е разкъсана, по-значителна в часовете след обяд, научаваме от NOVA. Тук-там в западната половина на страната е възможно да превали слабо. Вятърът около и след обяд ще бъде топъл, южен, но със силни моментни пориви. Температурите ще бъдат от 24 до 32 градуса. Сравнително по-топло днес ще е в източната половина на страната.

Около крайбрежието ще има разкъсана облачност без валежи. Ще бъде ветровито и топло с температури от 25 до 28 градуса. Температурата на водата ще бъде 17-18 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълната до метър, по-осезаемо по северната част на Черноморието.

През почивните дни времето на Балканите се определя от циклон в Средиземноморието, който се развива югозападно от България. На него дължим топлите пориви на вятъра и пустинния прах в атмосферата. По същата причина в Западна България и през двата дни температурите са с една идея по-ниски.

В неделя валежите следобед ще са на повече места, предимно в Западна и Централна България. Има условия за гръмотевични бури и градушки. Температурите в най-топлата част на денонощието ще бъдат с градус-два по-ниски спрямо съботния ден.

През цялата следваща седмица времето ще е често променливо с валежи и гръмотевични бури и риск от градушки в следобедните часове.

С леки колебания дневните температури обаче ще останат високи – над 25 до към 30 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари