Дават по 210 лева за почивка на лекари, полицаи и толаджии

0
Ваучерите ще могат да се използват за ваканции с минимална продължителност от 7 нощувки
Ваучерите ще могат да се използват за ваканции с минимална продължителност от 7 нощувки Снимка: Dunavmost

Ваучери на стойност 210 лева за почивка в България ще получат държавните служители от първа линия в борбата срещу разпространението на епидемията от COVID-19

Това реши правителството на днешното си заседание. Ваучерите ще могат да ползват лекари, медицински и немедицински специалисти, работещи в лечебни заведения, служители на регионалните здравни инспекции, центровете за Спешна медицинска помощ и Националният център по заразни и паразитни болести, трудещи се в районните здравноосигурителни каси, командировани в регионалните здравни инспекции, полицаи, служители в социалното ведомство и в Националното тол управление.

Според решението безплатните талони ще могат да се използват за ваканции с минимална продължителност от 7 нощувки. Ваучерите ще се изплащат авансово, 14 дни преди ползването им. За тях няма да се дължат данъци и здравни осигуровки, а и сумата им няма да се включва в облагаемите доходи. Средствата за талоните ще са от бюджетите на здравното, социалното, вътрешното, регионалното и военното министерства.

Помощта ще може да се използва еднократно до 30 ноември 2021 г. в категоризирани места за настаняване, става ясно от решението на Министерския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари