Държавата лови измамници с инвалидни пенсии

0
Започва битка с лъжците, които са се сдобили с инвалидни пенсии
Започва битка с лъжците, които са се сдобили с инвалидни пенсии

Държавата започва битка с лъжците, които са се сдобили с инвалидни пенсии.

"Такива пенсии в България взимат около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с решения на ТЕЛК, които не отговарят на реалното им здравословно състояние", обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов от официалната страница на ВМРО.

"Погледнете само феноменът инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях. Това, заедно с раждаемостта в гетата, се е превърнало в бизнес за цели родове. Недопустимо е! Така се ограбват и хората в наистина неравностойно положение, както и пенсионерите. Подчертавам, че тук говорим за онези стотици хиляди хора, които съзнателно лъжат държавата и източват пари от хазната без никакво правно, а още по – малко морално основание, казва още той.

Те живеят на гърба на хората, които имат реални увреждания и ядат от пенсиите на нашите майки и бащи. Подчертавам, че тук не става въпрос за отнемане на права на реално нуждаещите се. Ето защо искам да знаете, че вече са в ход реални действия в тази област. Пресичането на подобни измами ще донесе на пенсионната система и на бюджета приходи в размер на стотици милиони лева, продължава военният министър.

Спестените от тези измами пари ще насочим отново към хората, които чрез труда си са допринасяли десетилетия за развитието на българското общество. Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и реални действия е това да стане факт. Стремежът, който е залегнал в Споразумението за създаване на настоящото правителство е увеличение на всички пенсии и изравняване на минималната пенсия с линията на бедността"

"Гарантирам ви, че увеличението на доходите е и ще остане наш основен приоритет. Споразумяхме се за чувствително повишаване на учителските заплати, настояваме за такова и в сферите на отбраната и сигурността. Вярваме, че поетият курс в на правителството за намаляване на контрабандата, източването на ДДС и спирането на инвалидните и социални измами, ще позволят този процес да се пренесе и в други области", завършва Каракачанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари