Държавата дава 4 милиона лева за нов водопровод в Свищов

0
Новият водопровод ще бъде изграден на мястото на некачествените тръби, които предизвикаха водната криза в крайдунавския град и оставиха на сухо близо 30 000 души
Новият водопровод ще бъде изграден на мястото на некачествените тръби, които предизвикаха водната криза в крайдунавския град и оставиха на сухо близо 30 000 души Снимка: БГНЕС/архив

4 млн. лв. ще осигури държавата за изграждане на нов водопровод, който да захранва с питейна вода Свищов и съседните села

Това стана ясно след среща между общинското ръководство и изпълнителния директор на “Българският ВиК холдинг” ЕАД Илиян Илиев, който посети града, за да се запознае на място със ситуацията. В срещата са участвали още представители на ВиК “Йовковци”, депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

“Положението е критично. Не може да стоим безучастно, защото градът е пред водна криза и сме длъжни на помогнем на хората”, заяви Илиян Илиев. Той съобщи, че с оглед на ситуацията, работата по новия водопровод може да започне максимално бързо.

“Българският ВиК холдинг” бе създаден с решение на правителството през януари 2020 г. Една от основните задачи на държавното дружество са инвестициите във ВиК инфраструктура с цел подобряване на услугата за населението.

Новият водопровод ще бъде изграден на мястото на некачествените тръби, които предизвикаха водната криза в крайдунавския град и оставиха на сухо близо 30 000 души. Трасето ще е с дължина около 12 км.

Заради калпавото изпълнение на водопровода, който постоянно аварира, преди 2 г. кметът Генчо Генчев сезира прокуратурата по случая, като разследването се води под наблюдението на Специализираната прокуратура, но до момента не са установени виновни лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари