Даряват жителите и гостите на Русе с безплатна туристическа обиколка

0
Даряват жителите и гостите на Русе с безплатна туристическа обиколка
Снимка: Обзървър - Русе

СНЦ „Младежки Глас“ – клон Русе организира безплатна туристическа обиколка на крайдунавския град.

Подаръкът е жест към жителите и гостите на града и има за задача да ги запознае с интересни и любопитни факти от неговата история и култура, съобщават от младежката организация. В туристическата обиколка като екскурзоводи ще се включат част от завършилите проведената от сдружението „Школа за млади гидове“.

Безплатната туристическа обиколка ще се състои на 7 юни /Събота/ и ще обхваща голяма част от забележителностите на града. Предварително изготвеният туристически маршрут, койо е авторски, носи наименованието „Опознай Русе“ и е разделен на няколко части. В него са включени почти всички туристически обекти, разположени на територията на крайдунавския град.

Началото на обиколката ще бъде поставено в 10.00 часа, а сборният пункт е пред Централния корпус /Ректората/ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Пърата част от маршрута е с времетраене 1 астрономически час и включва посещение на Парка на Възрожденците и Пантеона. Екскурзовод е Ивелин Иванов. В 11.30 часа обиколката продължава с беседа за Статуята на Свободата и старинните сгради по търговската улица на града /ул. „Александровска“/.

Дошлите ще бъдат запознати с историята около построяването на Доходното здание, прословутата Сладкарница „Тетевен“, Градската опера, Първата частна банка „Гирдап“, Първото застрахователно дружество в България и банката на Братя Симеонови. Екскурзовод е Йоана Патришкова. В 13.00 часа Маргарита Лазарова ще изнесе лекция, свързана с туристическите обекти, намиращи се на и около пл. „Батенберг“. Тя ще говори за Регионалния исторически музей, Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, Мъжката гимназия /СОУ „Христо Ботев“/, Природонаучния музей и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, в която навремето се е помещавала Русенската търговско-индустриална камара. В 15.00 часа Вирхиния Сентено ще очаква пред Регионалния исторически музей всички желаещи да посетят част от обектите, разположени по крайбрежната зона в Русе. Тя ще разведе жителите и гостите на града за да им покаже Паметника на Моряка, Римската крепост „Сексагинта Приста“, Военния клуб, Музея „Баба Тонка Обретенова“, Музея на Захари Стоянов и Къщата на Калиопа /Музей на Градския бит/. В 17.00 часа Ивона Маринова ще посрещне гостите пред Градските Хали. Те ще имат възможност да научат интересни и любопитни факти за Паметника на Стефан Караджа, Вазата, Паметника на Съветския войн, Дома на културата, Парка на младежка, Английската гимназия „Гео Милев“ и Националния музей на транспорта.

Обиколката ще продължи до 19 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари