Дарителски жест зарадва УМБАЛ „Медика" на рождения ѝ ден

1

Дори в условията на извънредно положение, Благовещение е повод за добро, за блага вест, за мил и безкористен жест. На днешния празник, УМБАЛ „Медика Русе“ получи поредните дарения, които да послужат за борбата с невидимия противник, настанил се в душите и телата на хората – COVID-19.

На 25-ти март 2020 г. се навършват и 7 години от откриването на болницаМедика“. От ръководството признават, че тази година е била първата, в която са планирали отбелязване на празника, но предвид създалата се ситуация, планираните дейности са отменени. Това не пречи обаче екипът на „Медика“ да се радва на жестовете на хората, които се обединяват около една цел – да бъдат полезни на обществото – кой с както може.

Днес, човек, който буквално до преди няколко месеца се бори за живота си - чл. кор. проф. дтн Христо Белоев - ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“, направи дарение от медицински шлемове. Предпазните материали, преминали необходимите изпитания, са предназначени за защита на персонала, който би влязъл в контакт с пациенти със съмнения за коронавирус и такива с положителни тестове. Лечебното заведение получили и голямо дарение за закупуване на бързи тестове за COVID-19, както и бутилирана вода за най-малките, адаптирани млека и мокри кърпички.

Наред с големите дарения, болницаМедика“ продължава да получава предпазни маски, изработени от русенски фирми. Продължава да расте и броят на доброволците, изявили желание, при нужда, да се включат в борбата с коронавируса.

Благата вест на днешния ден е, че хората се обединяват. Гражданското съзнание се е активирало в максимална степен. Добрата вест, е и че останалите русенци започват да осъзнават своята роля в борбата с коронавируса – било то, дори да останат у дома си и по този начин да предпазят себе си и своите близки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Заради жена ли се пропи?
- Не, заради капачките "Опитай пак".

Харесай Дунавмост във Фейсбук