Даниел Митов: Президентът се опитва да играе мошеническа игра

0
Защо Радев скри, че НАТО осъди агресията на Русия и подкрепи България?
Защо Радев скри, че НАТО осъди агресията на Русия и подкрепи България?

"Искам да стане ясно, че българският президент не само е скрил декларацията, а се опитва да играе мошеническа игра на тук има, тук няма с геополитическите позиции на България."

Това каза Даниел Митов по време на националното събрание на ПП ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Вчера имаше среща във формат Б-9 в Букурещ. Това е регионален формат, в който държавите-членки на НАТО от източния фланг обсъждат геополитическите предизвикателства и предизвикателствата пред сигурността на държавите-членки на НАТО от източния фланг. На тази среща беше приета декларация. На тази среща е участвал българският президент Румен Радев. Той не даде ясна заявка дали ще участва, но след като е участвал видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация“, обясни той.

Митов прочете текста на декларацията, която осъжда руските агресивни действия и военно присъствие в близост до границите на НАТО, включително в района на Черно море.

Българският президент крие това. Декларацията осъжда саботажа на територията на Алианса, което става очевидно от експлозиите на складове с амуниции през 2014 г. на територията на Чешката република. Изразява се и загриженост относно разкритията за подобен модел на поведение на територията на България. Питам защо българският президент крие тази информация“, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари