Дълги опашки се вият на ГКПП „Калотина” вече трети ден

0
Причините за патовата ситуация са две - турски граждани, които се прибират за лятната си почивка, и ремонтни работи на пункта
Причините за патовата ситуация са две - турски граждани, които се прибират за лятната си почивка, и ремонтни работи на пункта Видео: NOVA

Причините за патовата ситуация са две - турски граждани, които се прибират за лятната си почивка, и ремонтни работи на пункта

Огромни опашки вече трети ден на граничния пункт „Калотина” на влизане в България. Причината - освен засиления поток от турски граждани, които се прибират за лятната си почивка в родината, има и ремонтни работи на самия пункт.

Заради тапата на ГКПП „Калотина” Стефан, който пътува от Италия към България, сменя маршрута в последния момент.

"В групите чета, че на „Калотина” има страшни опашки. Има много хора, много коли. В жегата не мога да си позволя да чакам 8 часа и обмислям други пунктове и заобиколни пътища", разказва Стефан Трендафилов, предаде NOVA.

По думите му трафикът по границите до Сърбия не е бил тежък. Затова от гранична полиция съветват да използваме и другите пунктове между двете държави, които не са натоварени.

Основна част от желаещите да влязат в България са автомобили с германски регистрационни номера - най-вероятно гастарбайтери, прибиращи се в Турция. "Ние чакахме с двете си деца 10 часа, ядосана съм. Аз пътувам за Турция от Германия. Винаги има проблем в България", споделя Айше.

Интензивният трафик от Сърбия буквално минава на метри от къщата на Соня Димитрова в Драгоман. Мостът на магистрала Европа и покрива ѝ са на една и съща височина. "При един от разговорите с шеф на АПИ го попитах - "Вие виждали ли сте за какво става въпрос - може тир да падне върху къщата". Той ми каза, "няма да се стигне до такова нещо", разказва тя.

От "Гранична полиция" препоръчват на шофьорите да ползват и другите четири пункта със Сърбия, където трафикът е нормален.

"От месец трафикът е интензивен заради турските граждани и извършващите се ремонтни дейности. Към момента на ГКПП „Калотина” работят 24 трасета, след приключване на ремонта ще бъдат 28", заяви Петър Терзобалиев.

Ремонтът на „Калотина” се очаква да приключи до три месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари