Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Далавери в СУ "Възраждане"

10
Г-н министър, кога ще има мандатност на директорите?
Г-н министър, кога ще има мандатност на директорите?

Кога ще има мандатност в СУ "Възраждане"?

Няма да се оправи държавата. Всеки, който има достъп до пари, краде. Може ли един и същи човек, всяко лято да прави некачествен ремонт. Толкова ли няма други фирми. В СУ" Възраждане" всички знаем само дядо Цоньо и едва миналата година, като умря дойде сина му да продължи далаварите. Да ама го доведе зам. Директор И.Д. Роднините се поддържат. За нея излезе приказката навремето, когато дойде „Ако искаш нещо да не стане, кажи на Д.“

С домакинката Галя се събират и пак нищо не могат да свършат, като хората. Чистачките тръгнали в дъжда да събират листа с чувалите. Тя домакинката висшето си не можала да завърши, ама и тя от обръча около шефа. Там получават допълнително възнаграждение в размер на цяла заплата. Държавата казва, че заплатите се вдигат с 8% ама на учителите скача с 1,5. Нямало пари. Ами за хората около Станислав Георгиев как има? Даже за старите общи работници намираше по 100лв допълнително всеки месец. А за мотофреза пари има ли, за три градинки?  Да ходи работника поддръжка на имота на Директора, че нивата му голяма.

Преди години дори работниците от летните ремонти ходиха там. Нали държавата плаща. Как викаше дядо Цонко, за козирката ремонта дал 300лв. Какво сме искали повече за толкова пари. Нищо. Те изписаха 1200. А дограмата в мазите мъжа и на зам. Дир. Х. ли я слага? На аулата паркета кой прави? Като ни натискаш да се „оправяме “ с учениците заради делегирания бюджет ли е?

Затова ли държим свободен режим и е разграден двор. Пушат ми навсякъде вече. Ако се изключват, когато трябва, този път нямаше да изгорят дневник за разлика от предишния, когато пак го откраднаха. Ние направо се „борим“, с някои „ученици“, докато други се чудят как да правят кабинети да изписват пари. Вече няма и ел. работилница и стругарно, за да правим ремонти. Тези долу дето са под стола и в компресорното, което сте издали за скраб заедно с въздухопроводите, като плащат наем водят ли се или след 18.00 часа няма проверки.

Г-н министър, кога ще има мандатност на директорите?

Автор: Цоньо
(Автор: Цоньо - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари