Пътни строители се стягат за нов протест

0
Работници на "Автомагистрали-Черно море" и "ИСА 2000" ЕООД ще настояват за парите си пред МРРБ
Работници на "Автомагистрали-Черно море" и "ИСА 2000" ЕООД ще настояват за парите си пред МРРБ Снимка: Георги Димитров / Дарик / архив

Искат над 10,5 милиона лева за приключилата рехабилитация на пътя в района на Русе и Кубрат

Работниците на "Автомагистрали-Черно море" АД ще протестират утре пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с искане за пълно изплащане на дължимите им от държавата над 27,6 млн. лева за отдавна приключилия ремонт на дясното платно на участък от автомагистрала "Тракия".

Това съобщи финансово-административният директор на фирмата Петя Стоянова, цитирана от БТА.

Към протеста се очаква да се присъединят и работниците на "ИСА 2000" ЕООД, които имат да получават близо 19 млн. лева за ремонта на лявото платно на същия участък от автомагистралата - от Чирпан до Стара Загора, който е в експлоатация още от юли, отбеляза Стоянова.

По думите ѝ "Автомагистрали-Черно море" очаква да получи от държавата и над 10,5 млн. лева за приключилата рехабилитация на пътя в района на Русе и Кубрат, а "ИСА 2000" - над 29 млн. лева за извършено асфалтиране на пътя в района на Провадия и Айтос.

"Това са лотове, изпълнявани по Оперативна програма "Регионално развитие" от всяко едно от двете дружества. По тези два проекта, които фактически са приключили, разплащането е на 30-35 на сто, което също задълбочава финансовите ни проблеми", посочи Стоянова.

"Заради липсата на средства се налага постоянно да предоговаряме плащанията си към електроразпределителните дружества, за да имаме поне ток. Много сериозен проблем е, че всички наши кредитори предявяват искания за плащания, както и, че заради липсата на ритмично изплащане на работните заплати, е възможно да напуснат фирмата наши специалисти. Подобни липсват на пазара на труда, а ние сме ги обучавали дълго време", каза пред репортер на БТА Стоянова.

Тя каза още, че в момента "Автомагистрали-Черно море" работи с голямо притеснение по рехабилитацията на пътища по селата в региона, защото няма гаранции, че ще бъдат разплатени навреме.

По думите ѝ в управляваната от нея фирма са назначени 810 работници, а в "ИСА 2000" - над 420 човека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари