Дадоха „зелена светлина“ за възраждането на летище Русе

6
Пенчо Милков: Русе трябва да се развива като град с всички видове транспорт и летището е необходимо
Пенчо Милков: Русе трябва да се развива като град с всички видове транспорт и летището е необходимо

Частен инвеститор иска да възстанови летището край Русе

Общинският съвет в Русе даде днес предварително съгласие общината да продаде без търг или конкурс летището край града в полза на частен инвеститор. Условието за сключване на окончателен договор за продажбата е на фирмата да бъде издаден сертификат за инвестиции клас "А" от министъра на икономиката на България в срок до шест месеца.

На заседанието присъства и представител на дружеството, регистрирано в България, което е свързано с малайзийска компания.

Идеята на инвеститора е за възстановяване на дейността на "Летище Русе" и превръщането му в логистичен център с летище. В началото то ще бъде използвано и за авиационен център за обучение.

"Администрацията е осъществила връзка с тези малайзийски компании, за да се потвърди връзката с българските граждани, които ги представляват", коментира кметът на Русе Пенчо Милков.

Той заяви, че с днешното решение на Общинския съвет нито се прехвърля собственост, нито общината се обвързва по някакъв начин. По думите му то единствено дава възможност на тази компания да кандидатства за инвеститор клас "А". Ако тя получи този сертификат, продажбата ще се осъществи по цена, която ще определи общината.

"Ще защитим интересите на общината, ще отделим и средства за евентуално връщане на имота в наша собственост, ако до определено време не осъществят това, което предлагат", каза Милков.

По думите му безспорно Русе трябва да се развива като град с всички видове транспорт и летището е необходимо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Карате ли се с жена ти?
- Караме се.
- А как се сдобрявате?
- Изключвам рутера и я чакам да дойде да ме помоли да и "поправя интернета".

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари