Dacia пусна първия си хибрид на цена от 50 000 лева

2
Най-мощният Jogger идва със 140 коня, 7 места и пробег от 900 км с едно зареждане
Най-мощният Jogger идва със 140 коня, 7 места и пробег от 900 км с едно зареждане Снимка: Dacia

Най-мощният Jogger идва със 140 коня, 7 места и пробег от 900 км с едно зареждане

Най-достъпната марка на европейския пазар вече има и първия си хибриден модел. Dacia Jogger HYBRID 140 е и най-скъпият модел в гамата на румънците, със стартова цена 50 490 лева за България, информира Automedia.bg.

Хибридната система в Jogger е на практика много близка до тази в Renault Captur Е-Tech Full Hybrid: 1.6-литров бензинов двигател с 90 конски сили мощност, електрически стартер-генератор и електромотор с 50 к. с. Те са свързани с т. нар. "многорежимна" скоростна кутия, разработена първоначално за тима на Renault във Formula 1. Батерията е с капацитет 1.2 кВтч, монтирана е на мястото на резервното колело и има 8-годишна гаранция. Тя се зарежда само от двигателя и от спирачките в режим на рекуперация - не може да се включва към електрическата мрежа.

От Dacia уверяват, че в градски условия тази система е с до 40% по-икономична от обикновен бензинов автомобил. Едно зареждане на резервоара е достатъчно за пробег от 900 километра. В интериора няма особени разлики със стандартния модел, ако не броим 7-инчовия дигитален панел на приборите и скоростния лост.

Поръчките са вече отворени, а доставките за България се очаква да започнат през март. Цената на хибрида изглежда висока на фона на стандартния Jogger със 7 места, фабрична газова уредба и 100 коня мощност, който в момента започва от 34 090 лева. От Dacia обаче подчертават, че над две трети от досегашните 83,000 поръчки за Jogger в Европа са за най-високото ниво на оборудване, така че очевидно има потенциал към развитие към по-висок ценови сегмент. Дори и със стартова цена 50 490 лева, хибридният Jogger си остава с петцифрена сума по-евтин от следващия най-достъпен 7-местен модел на пазара у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Az
    Румънците се развиват и отиват все по-напред от нас... карам служебна Дачия Сандеро от 09.2021 г. - беше на 31 км., до днес за малко повече от година имам навъртени почти 50'000 км. - мога да кажа ,че е много икономична и здрава кола - не е влизала за нищо в сервиз (освен за масло и филтри), единствено ми идва малка за семеен автомобил, иначе си струва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари