Да приключим с робството!

0

В периода април - юни 2017 г. се проведе четвъртата информационна кампания за превенция на трафика на хора - част от дейностите на Сдружение БРТИМ в рамките на проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ.

Кампанията под надслов "Да приключим с робството" се проведе в сътрудничество с Местната комисия за борба с трафика на хора - Русе и беше насочена към повишаване на информираността за престъплението трафик на хора, познато като "съвременното робство". Целева група на кампанията отново бяха ученици от 7 и 8 клас в 5 училища и представители на местните общности в кв. "Дружба" 2, Русе и населените места в общините Борово и Иваново.

В рамките на кампанията бяха организирани и проведени разнообразни дейности: събития на открито (флашмоб) със символично пускане на балони с послания в небето в знак на съпричастност към жертвите на трафик, проведени в Русе, Иваново, Борово и Обретеник;  тематични дискусионни работилници с ученици в час на класа; изработване и разпространение на интересни информационни материали; фокус-групи с представители на общността; ежеседмично публикуване на кратки факти за трафика на хора в рубриката "Знаете ли, че..." в социалните медии; кутия за свободни мисли, поставена във всяко от 5-те училища, в която учениците споделиха мислите и позициите си относно трафика на хора; подготвяне на изложба с материали и снимки от кампанията и други.

Краят на кампанията беше отбелязан с проведена на 27.06.2017 г.  работна среща с представители на институциите, ангажирани в борбата с трафика на хора. По време на срещата, прокурор Емил Енчев от Районна прокуратура-Русе представи данни и информация за образувани и водени дела за трафик на хора през последните 2 години. Милен Коев от Регионална дирекция "Гранична полиция" Русе също представи актуалната обстановка по отношение на трафика на хора в региона. Йоана Терзиева - експерт, ангажиран с провеждането на кампаниите от страна на Сдружение БРТИМ разказа за инициативите, проведени по време на кампанията през последните 3 месеца в общините Русе, Борово и Иваново.

В срещата взеха участие представители на Община Русе, Областна Администрация - Русе, ОД на МВР - Русе, МКБТХ - Русе, младежи - доброволци към Сдружение БРТИМ, журналисти и гости.

След приключване на срещата, Ивайло Иванов - Управител на Сдружение БРТИМ, откри изложба на снимки и информационни материали, изработени във връзка с кампанията във фоайето на Пленарна зала на Община Русе. Изложбата е достъпна за посещение до 30 юни 2017.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари