Да помогнем на фестивала "Джаз под звездите на Деветашкото плато"

0
"Джазът на открито обединява и зарежда, както прави и красивата природа", казват организаторите
"Джазът на открито обединява и зарежда, както прави и красивата природа", казват организаторите Снимка: БНТ

Ива Таралежкова, организатор на един от обичаните културни форуми у нас - "Джаз под звездите на Деветашкото плато" - излезе с призив в социалните мрежи

Оказва се, че тази година средствата за организирането на поредното издание на джаз фестивала не достигат и затова Таралежкова призовава за помощ. Ето какво пише тя в личния си фейсбук профил:

"Скъпи приятели, всички ние преживяхме много през последната година. Надяваме се скоро и това да мине с помощта на науката и всеотдайните медици и да дойде една много по-добра година! Но все още има много работа за вършене, за да се преборим с пандемията и нейните последици, затова нашите малки, всекидневни стъпки са изключително важни.

Само през тази седмица имате шанса да направите една такава малка стъпка с огромно въздействие, като ни подкрепите. Направете дарение в размер до 50 щатски долара и платформата Global Giving ще го увеличи с 50%! Вашето дарение ще ни помогне на 19.06.2021 да организираме седмото издание на нашия фест Джаз под звездите на Деветашкото плато!

Дарете тук: https://www.globalgiving.org/…/jazz-for-rural-development/

"Джаз под звездите" е инициатива от проекта на сдружение "Деветашко плато" за съживяване на българските села. Селата са 10 - Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци. И въпреки че са в различни общини на Централна Северна България, ги обединява това, че се намират на Деветашкото плато.

Сдружение "Деветашко плато" е основано през 2008г. от над 140 местни дейни хора с различна възраст и занимания, сплотени от желанието да бъдат полезни за подобряване на живота в района.

В културния календар на деветте села най-мащабното събитие е фестът "Джаз под звездите на Деветашкото плато". Фестивалът на Деветашкото плато е нетрадиционен, некомерсиален и с мисия. Мястото е поляната край пещерата Гарваница между селата Кърпачево и Горско Сливово. Независимо от прогнозата за времето хора от различни краища на страната и от чужбина се събират, за да оживят района с музика...

"Джазът на открито обединява и зарежда, както прави и красивата природа", казват организаторите. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари