Да изтеглиш 60 милиона в брой или как мафията си има държава у нас

1
Парите може въобще да не се напускали банката, предполага журналистът Иван Бакалов
Парите може въобще да не се напускали банката, предполага журналистът Иван Бакалов Снимка: БГНЕС / Архив

Да изтеглиш 60 млн. в брой на части по 1 - 1,5 млн., без предварителни заявки, като си плащаш по 20 - 30 хил. лева такса - това може да се случи само в българска банка

И с активното участие на банката в схемата. ГДБОП не казва коя е, но е близо до ума, български са останали само 3 банки. Дали ако посоча с име банката на бившата сервитьорка, банката на сикаджиите или на онази с краен собственик в Кипър ще ме съдят?

Такива схеми се правят, като се изплащат комисиони в брой. А и тези милиони, платени авансово и неизтеглени в брой ще изчезнат. Фирми ще фалират и т. н. Така е ставало в Италия с фирми на мафията. Може да е вече тривиално, ама ние наистина си имаме работа с мафия. Както казваше Христо Калчев - у нас мафията си има държава.

И когато полицията се опитва да разследва, мафиотският бос нарича това предизборни репресии.

ПП - да подскажа една идея на службите - парите може въобще да не се напускали банката. Описах един такъв случай - Инвест банк на Петя Славова плаща в брой 1,1 млн. лева на ром, събирач на железа, който се е регистрирал с фалшиви документи като управител на фирма, на която банката дължи пари. И ромът уж взел милион, после при разпити казва - ами те само ме накараха да се подпиша, обещаха 1000 лева, ама ме излъгаха, дадоха ми 900. Няма осъдени за този случай, няма виновни, няма ...нищо. 

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари