Да дадем надежда Галимир от Русе!

4
Галимир вярва, че по Коледа стават чудеса и се надява да се намерят добри хора, които да му помогнат.
Галимир вярва, че по Коледа стават чудеса и се надява да се намерят добри хора, които да му помогнат.

Галимир Георгиев е на 22 години от Русе.

Учил е в Спортното училище "Майор Атанас Узунов" с профил борба. Преди 5 години получил болки по време на тренировки и дишал затруднено. Отишъл на лекар и първото съмнение било за бронхопневмония. Оказало се обаче съвсем друго. След множество изследвания му е поставена тежката диагноза - Болест на Ходжкин. Тя представлява злокачествено образувание на лимфната тъкан, което се характеризира с наличието на типични клетки. Той  обяснява болестта като по-бавно развиваща се левкемия. Така вече 5 години Галимир се опитва да се пребори с нея, чрез редица курсове химиотерапии. Първо в Детска Хематология - София (ИСУЛ), а през 2014 постъпва в Националната Онкохематология в Дървеница - София, поради прогрес на заболяването (засяга се слезката, черният дроб, белият дроб, ингвинални лимфни възли и др.). Там са проведени 6 високодозови курса на химиотерапия и единственият ефект е, че някои от метастазите са изчезнали, но активността на други е висока, а това води до рецидив. Оказва се, че при него предлаганият му препарат за лечение не влияе на организма му.

Препаратът от който се нуждае и който дава най-голям шанс за влизане на заболяването в ремисия (излекуване) е скъпоструващият Брентуксимаб. Той обаче не се поема от здравната каса. Цената за един флакон е 7300 лв., като първоначално са му нужни 11 флакона, които струват над 80 000 лева. Налага се да си закупи и следващият курс за химиотерапия. Цялата сума за лечението му е около 270 000 лева и е напълно непосилна за него и семейството му.

Галимир е с трайно намалена работоспособност - 75% с решение на ТЕЛК. Не може да работи, нито да ходи на училище. Затова е избрал задочна форма на обучение в Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване. Категоричен е, че въпреки трудностите иска да завърши средното си образование. Със спорт обаче категорично му е забранено да се занимава.

Галимир вярва, че по Коледа стават чудеса и се надява да се намерят добри хора, които да му помогнат.

Разкрита е дарителска сметка в ПроКредит Банк:

Галимир Галинов Георгиев
IBAN: BG63PRCB92301048874810
BIC: PRCBBGSF

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари