Напрежение между лекари и пациенти заради липса на ТЕЛК решения в Русе

5
Защо стотици хора чакат с месеци за преосвидетелстване и са оставени без пари?
Защо стотици хора чакат с месеци за преосвидетелстване и са оставени без пари? Видео: NOVA

Защо стотици хора чакат с месеци за преосвидетелстване и са оставени без пари?

Десетки хора в Русе недоволстват от забавени с месеци решения на ТЕЛК. Хиляди са чакащите и в цялата страна. Основната причина за забавянето на освидетелстване и преосвидетелстване на хората с увреждания се оказва липсата на лекари, които да работят в експертните комисии, както и недостатъчният брой ТЕЛК-ове в големите градове, информира NOVA.

Потърпевшите се оплакват, че въпреки че са подали документи за преосвидетелстване навреме, парите им са спрени.

За какво настояват хората с увреждания и имат ли конкретни предложения за промяна?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Обяснявам до 6
    Пристига ти писмо от ТЕЛК какво ти трябва като документация. Личен лекар тръгва да ти стикова документите - 50 кинта. Няма там потребителска такса само. Изпраща те при специалист - 50 кинта, няма там само направление. Необходими рентгеногравски или ЯМР снимки, между 50 и 550 лева. Абе, за ортопедично заболяване на мен ми струва към 400 лева.
  • 3
    6
    до 4-ти
    И аз не мога да си обясня защо спряха пожизнените ТЕЛК-ове!?!? Човек с ампутиран крайник или отстранен орган рябва на 2-3 години да му се издава пак документ?!?!
  • 3
    5
    Мнение
    Стар изпитам метод за получаване на рушвет. Само че, хората са болни и бедни, а богатите търтей, турчеля и циганият, от селата,вече са с ТЕЛК и няма кой да "плаща".
  • 33
    4
    Де да знам
    Не съм навътре в темата, но за чий има толкова преписки? Той няма крак, те го викат на две години да видят дали не е пораснал! Е как няма да се запушват бараките на телка от такива безумия. А темата с фалшивите телкове е друга бира.
  • 5
    3
    dgd
    До 1 То няма лекари. Нали това казват в репортажа. Как може някой, който го няма да стои без заплата? По темата - сега тези хора дето чакат ТЕЛК решения и им се спират помощите, за репресирани от демокрацията ли ги водим.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари