Всеки трети ученик в Европа е с наднормено тегло

0
Проблемът е свързан с над 240 заболявания, обясни д-р Татяна Матева
Проблемът е свързан с над 240 заболявания, обясни д-р Татяна Матева Видео: Кис 13

Проблемът е свързан с над 240 заболявания, обясни д-р Татяна Матева

60% от възрастното население в Европа е с наднормено тегло.

Това сочат данните на Световната здравна организация. В България тази тревожна тенденция не е по-различна, като само за миналата година са регистрирани нови 800 пациенти със затлъстяване в страната, информира Кис 13.

Проблемът с наднорменото тегло не трябва да се омаловажава, тъй като е свързан с над 240 заболявания, сред сърдечно-съдови, рак и диабет, предупреждава д-р Татяна Матева от Русе, която е лекар специалист по хранене и диететика.

Сред основните причини за затлъстяването са генетичната предопределеност, нерационалното и нездравословно хранене и липсата на достатъчно физическа активност.

Последно д-р Матева е консултирала жена на 26 години, която тежала 153 килограма. Нейният съвет е хората с наднормено тегло да потърсят консултация с квалифицирано медицинско лице.

По данни на СЗО, едно от всеки 3 деца в училищна възраст в Европа е с наднормено тегло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    До Aha
    В устата ще слагат това което българската държава и стандарти позволяват на търговците от "Храма" да предлагат,произвеждат и слагат на тезгяха. Така ще е докато няма контрол и не изхвърлят вноса на боклуци и прокурси разни вредни за здравето и напълно излишни имащи за цел едно: Външен търговски вид,увеличаване на количествени показатели за сметка на качеството и предлагане на хранителен продукт който можем с лекота да обявим за "мумифициран". Къде се е чуло и видяло преди 1993 година бирата да стои със трайност между шест месеца и една година ? Е-та и спирт.Бирата се предлагаше на хора със заболявания ,а сега май не.Саламите пълни със Е-та и сол,гуми разни но не и месо.И месо да имат пак ще е така за да имат количество.Алчноста на безконтролният български търговец и производител е дива,библейска и отвратителна.Свидетели сме как мият колбаси в процес на умирисване и пак са на витрината.Свидетели сме как в България влизар тонове палмово масло,сухо мляко и какво ли не на прах.Кой контролира кое за какво е и в пъти колко се слага в продукти хранителни.Не помня хляб до 1995 г. със картофена болест и плесен.Запарен хляб в мокри кесии се предлага.Салами със месо от къде и как е неизвестно.Пилета с хормони до козирката.И какво да очакваме като резултати?
  • 1
    2
    aha
    А най-добре да се научим какво да слагаме в устата си и да се научим на повече движение. Всички лафки училищни трябва да ги изгорят. Задължителен обяд за децата изготвен от специалисти диетолози. Спорт +2 часа седмично, щот те не са като едно време да излизат да играят. Сега са виртуално в пикселите след училище. Децата са бъдещето и ако не се инвестира в тях сме загубени напълно.
  • 2
    1
    Д-р Матева,
    По-добре дебел и щастлив, отколкото беден и гладен! Поздрави, твой верен пациент!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари