Д-р Вера Донева е на 80 години, но продължава да лекува пациенти

0
След като се пенсионира, остава у дома за 10 години, но не издържа и облича пак бялата престилка
След като се пенсионира, остава у дома за 10 години, но не издържа и облича пак бялата престилка Снимка: btvnovinite.bg

След като се пенсионира, остава у дома за 10 години, но не издържа и облича пак бялата престилка

Д-р Вера Донева е един лекар на 80, работещ в червената зона – Благоевград. За нея разбираме от пост на бившия министър Трайчо Трайков, за когото тя е стринка Верче.

"Моята стринка Верче е лекар в болницата в Благоевград. Питам я не я ли е страх насред червената зона, а тя се смее - ако всички ги е страх, кой ще работи. Преди няколко дни стринка Верче стана на 80 години, но казва, че ако си тръгне и отделението си отива", написа той във Фейсбук.

За Трайчо Трайков това е стринка Верче. За пациенти и колеги обаче е д-р Донева. Един човек със сбъдната мечта, роден неслучайно в деня на лекаря – 19 октомври, предава bTV.

„Не съм имала родители, които да ме направляват, да ме насочват към тази професия...Още от малка съм останала сирак, без майка и баща и съм отраснала в дом за сираци във Враца. Първо майка ми е починала, съвсем малка съм останала в детска градина още. В пансиона и баща ми беше болен, апандисит имаше, но тогава нямаше антибиотици и от това почина. И тогава още просто си реших, че един ден като порасна, ще стана лекар“, споделя д-р Вера Донева.

Първият работен ден на д-р Донева е в далечната 1966 г. След като се пенсионира, остава у дома за 10 години, но не издържа и облича пак бялата престилка.

Д-р Донева помага на възрастни хора и на такива, претърпели инциденти.

По- малко пациенти идват сега, защото ги е страх, докато по- рано идваха много пациенти, казва тя.

Днес д- р Донева помага на хора отново да проходят. Не е и помисляла да се откаже заради трудните дни в пандемията, дава кураж и на колегите си.

„Да не се паникьосват, защото това заболяване, вярно, че то е въздушно- капково и вирусно, инфекция, но, както и грипа, минава и заминава и това също ще мине и замине.

 

Всеки на своето място да си свършва работата добре и да не се притеснява от сегашната ситуация. Имам си като всеки възрастен човек и аз своите заболявания, имам си бастунче, имам своите заболявания, но не се страхувам. За 80 години, може да работи човек“, казва д- р Вера Донева.

Тя е категорична, че ще работи докато може и докато има нужда от нея.

Преди дни става на 80. Празнува с колегите, които я обичат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари