Д-р Светослав Дачев: Русе влезе в червената зона

0
Последните 7-8 дни заболеваемостта нарасна. Нашата болница е малка. Работят 18 лекари и 30-ина медицински сестри
Последните 7-8 дни заболеваемостта нарасна. Нашата болница е малка. Работят 18 лекари и 30-ина медицински сестри Снимка: Dunavmost

„Имаме капацитет да приемем още пациенти. Сега е запълнен 50%. През лятото имахме доста случаи, колегите натрупаха опит, персоналът е изморен. Нямаме засегнат персонал. Продължаваме да работим“.

Това каза д-р Милен Даракчиев, директор на болницата в Смолян, предаде БНР.

По думите му лечебното заведение има план за вътрешна трансформация, съгласуван с РЗИ, и за прием на пациенти, които имат нужда от лечение.

„Нормално е в лечението на това заболяване да участват и специалисти по вътрешни болести“.

В предаването „Нещо повече“ с коментар по темата се включи и д-р Светослав Дачев, управител на болницата за лечение на белодробни болести в Русе:

„Последните 7-8 дни заболеваемостта нарасна, Русе влезе в червената зона. Нашата болница е малка. Работят 18 лекари и 30-ина медицински сестри. Запазихме се от инфекция. Трудно е, че за Covid-19 има отделени 40% от нашите легла. 36 легла са разкрити, 31 човека има, двама са изчакващи, вероятно са позитивни. Контактът ни с другите болници е много важен, координацията е много добра. Чест прави на голямата частна болница в Русе отначалото работи с пълен оборот. В момента има около 120 хоспитализирани. При нас са само тежките пневмонии“.

Според д-р Дачев болниците трябва да се концентрират и да приемат само пациенти с тежка клинична проява:

„Малко социални и други индикации, включени в показанията за хоспитализация, могат да попречат на някой пациент в тежко състояние да бъде приет“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари