Д-р Илиян Траянов: Да се пробудим, замислим и да намалим скоростта

0
Вярвам, че 2020 г. ще бъде година на промяната, заяви лекарят награден от БЛС
Вярвам, че 2020 г. ще бъде година на промяната, заяви лекарят награден от БЛС Снимка: Кадър от Телемедиа

Всички трябва да се пробудим, да се замислим и да намалим скоростта, на която живеем“.

Това призова пред БНР д-р Илиян Траянов от Пазарджишката болница, който през октомври получи една от специалните награди на Българския лекарски съюз.

В здравеопазването има много проблеми, но съм с надежда, че те започват лека-полека да се решават и 2020-а ще е наистина година на промяната и на преосмислянето на много неща, не само в здравеопазването“, посочи той в интервю за предаването „12+4“. Според него все повече хора осъзнават проблемите и ще има промяна:

Не може медицината да е състезание – колко повече операции си направил и колко повече болни са приети, да има лимити. Това е едно безумие от 20 години. Аз вярвам, че 2020 г. ще бъде година на промяната“.

Медицината е призвание и, ако го нямаш, няма как да си мотивиран да останеш и да работиш истинска медицина, изказа мнението си д-р Траянов.

Част от ежедневието на българските лекари е спасяването на човешки животи. Д-р Борислав Тръпчев от Бургас спасява живота на едно 11-годишно момиче.

Да се спаси един човешки живот е чудо, споделят от лекарския екип. Според тях обществото трябва да им се доверява повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари